Підготовка до проведення національної інвентаризації лісів України

Підготовка до проведення національної інвентаризації лісів України

Генеральний директор ВО «Укрдержліспроект» Віктор Мельниченко 25 березня виступив на засіданні Колегії Держлісагентства України з доповіддю «Про стан підготовки до проведення національної інвентаризації лісів України».

На сьогоднішній день опрацьовується порядок проведення національної інвентаризації лісів. Відповідно до методики проведення НІЛ, розділили всю територію України на квадрати розміром 5х5 км та визначили місцезнаходження інвентаризаційних ділянок.

DSC04775-1.JPG

Щороку будемо обстежувати близько 3,5 тисячі лісових інвентаризаційних ділянок. Передбачено, що польові роботи триватимуть 5 років і 1 рік – на підготовку аналітичного звіту. В першому циклі інвентаризаційних робіт проміжний аналітичний звіт буде підготовлено за результатами перших двох років інвентаризаційних робіт. Наразі проект порядку знаходиться в розгляді Кабінету Міністрів України, але виконання польових робіт стане можливим не раніше, ніж за 3 місяці після врегулювання всіх нормативних питань”, – зауважив Віктор Мельниченко

Return to blog