Розпочато черговий цикл технічного навчання персоналу національної інвентаризації лісів

Розпочато черговий цикл технічного навчання персоналу національної інвентаризації лісів

25 січня ВО «Укрдержліспроект» розпочав черговий цикл технічного навчання персоналу національної інвентаризації лісів. На чолі з начальником центру національної інвентаризації лісів Олександром Шевчуком відбулася онлайн лекція на тему: «Загальні засади  проведення національної інвентаризації лісів» з координатором проекту «Технічна підтримка розвитку лісової політики та впровадження національної інвентаризації лісів» Віталієм Сторожуком.

  На лекції взяли участь  заступник начальника ЦНІЛ Андрій Шамрай та виконавці польових робіт з інвентаризації лісів України.

  Віталій Сторожук презентував огляд ключових етапів планування та впровадження національної інвентаризації лісів, зокрема розповів про електронні модулі навчання розроблені ФАО. Модулі були розроблені з урахуванням потреб у навчанні виконавців польових робіт, яким цікаво дізнатися більше про кроки, пов’язані з національною інвентаризацією лісів.

  Зміст модулів підготовлений науковцями та практиками з інвентаризації лісів та пройшов через всебічний ітеративний процес перегляду, та гарантує, що виконавці робіт отримають користь від правильного поєднання педагогіки та реального досвіду. Там, де це можливо, надаються відповідні приклади, які намагаються спростити процеси та проілюструвати складні поняття. Ключовими темами розглянутих модулей є:

  • Цілі та призначення національної інвентаризації лісів, а також дослідження, як національна інвентаризація інформує про політику та прийняття рішень у лісовому секторі.
  • Підготовка до національної інвентаризації лісів.
  • Загальні аспекти планування та проведення обстежень у лісових інвентаризаціях.
  • Огляд проведення польових робіт та обговорення  показників на рівні ділянки, а також вимірювання на рівні дерева.
  • Огляд збору інформації та управління даними для національної інвентаризації.
  • Зменшення помилок у польових умовах, процедури забезпечення якості та контролю, управлінні даними інвентаризації лісів.
  • Аналіз.
  • Звітність.

  Розпочатий ЦНІЛ навчальний цикл буде супроводжуватись проходження виконавцями тестових завдань за кожною темою

1y.jpg

2y.jpg

Return to blog